FACENTER Kft.

Cím: 9028 Győr, Fehérvári út 75.

Telefon / Fax: 06-96/412-582

Email: facenter@facenter.hu

Fa teraszburkolat

Tartósság, kedvező ár! Ez jellemzi a vörösfenyő teraszburkolatokat! Telepünkön európai és szibériai származású vörösfenyő teraszburkolatokat forgalmazunk, 21 és 28 mm vastagságban.
 

Vörösfenyő:

Származási helye: Németország
(Alapanyag: Szibériai vörösfenyő) 

A vörösfenyőből készült termékek, teraszburkolatok jelentősen kedvezőbb áruk miatt igen kedvelt teraszburkoló faanyagok. Beépítésük kevésbé költséges, nem igényelnek speciális rögzítő elemeket .

Fontos megjegyezni, hogy a vörösfenyő is vetemedhet, repedhet, ezek a tulajdonságok a faanyag természetes tulajdonságai. A vörösfenyő fokozottan hajlamos a hosszanti száradási repedésre, ami a terhelhetőséget nem befolyásolja. Fontos tudnivaló, hogy a hosszanti repedési hajlam előfordulása miatt csak olyan helyen alkalmazzuk, ahol cipő nélkül nem járkálunk. A felületkezelés ennél a fafajtánál is fontos. A lazúr festéket csak vékony rétegben, alapozónak alkalmazzuk, a további kezeléseket speciális felületkezelő olajjal végezzük, évente legalább egyszer.

A fa teraszburkolat felületkezeléséről általában!

A fa teraszburkolatok környezetünket barátságosabbá, egzotikusabbá teszik, de mint miden faanyagot ápolni kell .

Az egzóták (massaranduba, garappa, sapelli... ) fenyők (vörös, borovi... ) keményfák (tölgy, kőris, akác... ) és a thermowoodok is sokkal időtállóbbak ha évente felület kezeljük!

A fa teraszburkolatokat felrakásuk előtt  mind a kétoldalukon felületkezelni szükséges teraszburkoló ápoló olajjal!

A teraszburkolatokat évente legalább egyszer a járófelületen ápolóolajjal kezelni kell, így lassítjuk a faanyagok sötétedését, oxidációját. Így élettartalmuk meghosszabbodik!

A fa teraszburkolatokat 2-5 évig, a felhasználási területtől függően csak olajozni kell! 2-5 év után  az oxidáció, a szennyeződések illetve a felületkezelő olajak a faanyagokat be sötétítik, ezért érdemes teraszburkolatokat letisztítani.  A tisztítás előtt a faanyag felületét speciális tisztító oldattal is le lehet kezelni ami megkönnyíti a szennyeződések feloldását. A fa tisztító oldat felhordása után 5-15 perc után a szennyeződéseket magasnyomású mosóval el kell távolítani!

A magasnyomású tisztításnál az egzótáknál bátrabban a fenyőféléknél és a thermowoodnál óvatosabban, kisebb nyomással kell a tisztítást elvégezni mert a nagy nyomás a felületet felérdesíti, esetleg felszakítja .

A  faanyag száradása után a felületkezelést el kell végezni.