FACENTER Kft.

Cím: 9028 Győr, Fehérvári út 75.

Telefon / Fax: 06-96/412-582

Email: facenter@facenter.hu

Faanyagvédelem

Faanyagok áztatása, gomba és rovar károsítók elleni védelme

Az egészséges faanyagok fertőzésektől való megóvásához fontos a faáruk védelme! Az alkalmazott faanyagvédelmi eljárások közül a leg költséghatékonyabb eljárás a faanyagok bemártása, áztatása.
 

Égéskésleltetők

Az égéskésleltetést elsősorban közintézmények, nagy alapterületű épületek tetőszerkezeteinek kezelésére alkalmazzák . Az esetlegesen előforduló tűz kialakulása esetén az égéskésleltető réteg lassítja a faanyag beégését, így az épületeket biztonságosan lehet kiüríteni.

Az égéskésleltetést vegyianyagokkal is el lehet érni! A fa tartószerkezetek, gerendák keresztmetszeti túlméretezése hosszabbtávú és megnyugtatóbb megoldás! Az égéskésleltetést áztatásos technológiával gazdaságosan ( 4.000 - 8.000 Ft /m3) nem lehet elvégezni! A 8 - 10-szeres kezeléssel elérhető, kellő égéskésleltő hatást biztosító áztatásos impregnálást senki nem végzi el, mert ennek a kezelésnek az önköltséges ára is legkevesebb 18.000 - 20.000 Ft/mlenne, az idő tényezőt nem is számítva! Ezért elgondolkodtató a 4.000 - 8.000 Ft/m3-ért elvégzett kezelés hatásossága!

Persze ha csak papír kell? Az más, azzal nem tudunk versenyezni! :)