FACENTER Kft.

Cím: 9028 Győr, Fehérvári út 75.

Telefon / Fax: 06-96/412-582

Email: facenter@facenter.hu

Tető fólia

Párazáró tetőfólia
 
SiverFlex (37,5 m2 és 75 m2 / tekercs)

Felhasználási terület:


a tetőfólia kéthéjú hidegtetők keményhéjalása alá alátétrétegként építhetők be, mely a porhó, por, visszatorlódó csapadékvíz tetőtérbe való bejutását korlátozza, ill. akadályozza. A SilverFlex szőtt, rétegzett polietilén alátétfólia. 

színe szürke, 1,5×50 (75 m2) és 1,5×25 (37,5 m2) fm-es tekercsekben kapható.

 
Tetőfólia alkalmazástechnikai útmutatója:
  • a tetőfóliát a fa fedélszerkezet szarufáinak tetejére szegezéssel kell rögzíteni min. 2 cm-es belógással. A szarufára
    rögzítést végigfutó rögzítő – távolságtartó ellenléccel kell biztosítani.
  • a tetőfólia a hőszigetelésre közvetlenül nem építhető be. A tetőfóliát az eresztől indulóan, a szaruállásokra merőlegesen kell fektetni. Az átfedéseket 10 cm átlapolásokkal kell biztosítani. Az tetőfóliát szarufára történő kivitelezésnél csak a szarufák fölött lehet toldani.
  • az eresznél a tetőfóliát úgy kell kialakítani, hogy az esetlegesen azon kifolyó csapadékvíz, csurgalékvíz a homlokzatot, ereszt, párkányt nem áztathatja.
  • az tetőfóliával készülő tetők átszellőzésének lehetőségét a keményhéjalás és az tetőfólia, valamint a fólia és az alkalmazott szigetelőanyag között is ki kell alakítani és a megfelelő mértékű átszellőzést minden légrétegnél biztosítani kell.
  • a tetőfedésen átvezetett kémények, szellőzők stb. fémlemez-szegélyezéssel készülő szerkezeti kialakítása esetén az tetőfóliát a fémlemez-szegély tervezett magasságáig fel kell vezetni és azt mechanikai módon, vagy ragasztással kell rögzíteni.
  • tetőfóliát a tetőfedés fémlemez kiegészítő szerkezetei alatt is át-, ill. fel kell vezetni.
  • a tetőfólia kivitelezését úgy kell megtervezni, szervezni, hogy a tető teljes lezárásáig a szél a fólia alá kapva azt ne károsítsa.
  • a tetőfólia beépítését követően max. 1 hónapon belül a keményhéjalást is el kell készíteni. A tetőfólia önálló fedésként nem alkalmazható!

Siver Classic (37,5 m2 és 75 m2 110g / tekercs)
 
Felhasználási terület: 

Nem páraáteresztő alátétfólia. Kétszeresen (a hőszigetelés és a fólia, valamint a fólia és a tetőfedés között) átszellőztetett magastető szerkezetekben, a héjalás alá bejutó nedvesség és porhó elleni másodlagos védelemként alkalmazható alátétréteg. 

Színe sötétszürke, mérete 1,5×50 (75 m2) és 1,5×25 (37,5 m2) fm-es tekercsekben kapható.Páraáteresztő tetőfólia 

mdm®Ventia Iron lélegző tetőfólia

  Technical data sheet (PDF)